skip to Main Content

Imansson Products ligt op de Zeeland Electric Boat Show

Op woensdag 27 april om 11.00uur vindt de officiële opening van de eerste editie van de Zeeland Electric Boat Show plaats. Het is voor het eerst dat er in Nederland een dergelijk evenement plaats vindt. Imansson Products is blij om te melden dat wij hier ook bij aanwezig zullen zijn met onze elektrische rescue boot. 

The Green Wave

De organisatie van de Zeeland Electric Boat Show ligt in handen van The Green Wave. The Green Wave specialiseert zich in alles op het gebied van elektrisch varen en richt zich hierbij op de pleziervaart. Eric Caroen van The Green Wave: “Naast het doel om meer naamsbekendheid voor ons bedrijf te genereren, willen we met dit unieke evenement ook een bijdrage leveren aan de promotie van de watersport op een milieuvriendelijkere manier. We merken dat er nog zo veel Zeeuwen de “fun” van watersport niet kennen. Met Nationaal Park de Oosterschelde voor de deur, waar we bovendien gratis gebruik van mogen maken, vinden wij het verbazingwekkend dat er zo veel mensen zijn in de omgeving die dat nog niet doen.” 

Elektrische rescue boot

Ondanks de focus van dit evenement op de particuliere markt ligt, zijn wij benaderd om deel te nemen aan dit evenement. Onze elektrische rescue boot, gebouwd door Palfinger Marine, wordt aangedreven door de 100% elektrische Imansson eP-19M. De Imansson eP19-m elektromotor met jet-drive biedt een eenvoudige maar krachtige voortstuwing met veel voordelen die bootsman en milieu in brede zin ten goede komen.Deze voordelen zijn o.a.:
•Geen open draaiende delen; geen risico op verwondingen
•Platte bodem
•Geen risico op schade aan as en impeller
•Geïntegreerd roer en omkeerinrichting
•Back-flush mogelijkheid
•Hoge reactie snelheid
•Grote wendbaarheid

Programma Zeeland Electric Boat Show

Omdat er een enorm scala aan mogelijkheden is op het gebied van elektrisch varen, wil The Green Wave het publiek hier graag kennis mee laten maken. Dat gebeurt in de vorm van een interactief evenement met allerlei workshops, proefvaarten, lezingen en demo’s. Iedereen kan hier gratis op inschrijven. Er zijn daarnaast foodtrucks en er is animatie voor de kinderen, zoals afstand bestuurbare bootjes, elektrisch surfboard, roeien en suppen en andere nieuwe watersportdisciplines, allemaal met Zero Emission. De volledige draaikom van de haven van Goes is voor het evenement beschikbaar. De activiteiten vinden dagelijks plaats tussen 11.00 en 18.00 uur. Zie hiervoor ook het programma.

Bent u geïnteresseerd in een proefvaart of meer informatie over wat elektrisch varen voor uw haven of bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op via info@imansson.com of kom langs op de boat show in Goes. Wij heten u van harte welkom aan boort. 

Back To Top