skip to Main Content

Over Padmos Industrial & Marine Motors

Padmos Industrial & Marine Motors is een familiebedrijf voortgekomen uit de landbouwmechanisatietechniek. In 1983 is Padmos Industrial & Marine Motors, in haar huidige vorm, ontstaan om service te verlenen in de maritieme industrie. In 1993 breidde deze service zich uit tot een exclusief importeurschap voor de producten van Steyr Motors voor de Benelux.

Met up-to-date kennis, een ruim toereikende voorraad en de samenwerking met geschoolde en bedreven dealers wordt nationale en internationale service verleend aan zowel beroepsmatige alsook recreatieve toepassingen.

Naast motoren in de maritieme sector worden inmiddels ook motoren ontwikkeld voor industriële, militaire en agriculturele toepassingen. De in tientallen jaren opgebouwde praktische kennis wordt gebruikt voor het verder ontwikkelingen van de standaard producten en het perfectioneren van de installaties. 

Sinds 2018 ontwikkelt Padmos Industrial & Marine Motors zich ook op het gebied van emissievrije motoren. Met de toevoeging van de productlijn van 100% elektrische motoren van Imansson Products wordt een aanvulling gegeven op het huidige aanbod marine motoren.

Betrouwbare partner

Padmos Industrial & Marine Motors is uitgegroeid tot succesvol partner voor leveringen, technische ondersteuning, trainingen en service. Als team streven wij constant naar de beste kwaliteit voor onze klanten.

Met behulp van ons getrainde netwerk en betrouwbare partners staat een sterk team aan service experts voor u klaar die zowel op nationaal als internationaal gebied actief zijn. Dit team staat klaar voor service, technische ondersteuning en ingebruiksstellingen waarbij de producten getest worden conform het fabrieksprotocol.

Om snel te kunnen handelen, heeft Padmos een grote voorraad aan onderdelen. Hierdoor is het mogelijk om bestellingen veelal dezelfde dag te kunnen verzenden. Ophalen c.q. laten afhalen van onderdelen als spoedbestelling is daardoor ook mogelijk.

Bij niet-standaard leveringen kunnen op bestelling adaptaties worden aangebracht in overleg met de fabrikant. Voor situaties waarbij dit geen optie is worden in eigen beheer materialen ontwikkeld.

Steyr Motors

Steyr Motors Betriebs GmbH is als fabrikant een afstammeling van het vroegere Steyr-Daimler-Puch, zij zijn specialist in de ontwikkeling en productie van de Steyr Motors dieselmotoren. Decennia lange ervaringen in engineering en productie van dieselmotoren voor agrarische, commerciële en militaire toepassingen resulteerden in de ontwikkeling van de STEYR M1 (‘mono-block’) motorenfamilie.

Steyr motoren zijn compact, duurzaam, betrouwbaar en  hebben een operationele zekerheid en ongeëvenaarde vermogen-gewichtsverhouding. Hierdoor worden deze motoren gebruikt voor zowel plezier- als beroepsvaart; in de jachtbouw varieert dit van zeilschepen en motorboten tot kleine speedboten. 

Ideale motoreigenschappen zorgen ervoor dat de motoren zowel als voortstuwingsbron maar ook als aggregaat optimaal geschikt zijn. Bij hydro-packs, bagger- en brandbluspompunits en in de generatorbouw wordt variabele toerentaltechniek toegepast. Proportionele krachtontwikkeling ‘on demand’ draagt bij aan een schonere verbranding en is daarbij uitermate geschikt voor hybride applicaties

Toekomstige milieu regels zullen steeds hogere emissie eisen stellen waaraan Steyr Motors zal voldoen. In 2021 presenteerde Steyr daarom ook haar nieuwe 6-cilinder motor met ‘Stage V’ certificaat. Lees hier meer over deze nieuwe motor. 

Neem contact met ons op

PADMOS INDUSTRIAL & MARINE MOTORS

Haven Noordzijde 1
4318 AB Brouwershaven

T: +31 (0) 111 69 2407
E: sales@padmos.com

@PadmosMID

Geïnteresseerd in welke service u van ons kunt verwachten? Bekijk hier onze diensten en skills.

Back To Top