skip to Main Content
Elektrische Riolering-reinigingspomp, Utrecht, Imansson Products, Imansson, Elektrisch Varen, Elektromotor,

Elektromotor van Imansson Products voor eerste elektrische riolering-reinigingspomp in Utrecht

Rioolafvoersystemen kunnen nu geruisloos en emissie-loos worden gereinigd door rioleringsbedrijf Willemsen Infra BV

Zonder gebruik te maken van een dieselmotor maar geruisloos een riolerings- pijp reinigen… Het kan sinds kort in Utrecht met de elektrische aangedreven pompunit van Willemsen Infra B.V. Met de pompunit, aangedreven door een 19 kW elektromotor van Imansson Products, kan nu gewerkt worden zonder dat de omgeving door overlast wordt gehinderd. Willemsen Infra B.V. is hiermee een van de eersten die tegemoet komt aan het laatste milieubeleid van de gemeente Utrecht.

De samenwerking tussen Imansson Products en Willemsen Infra B.V. zorgt voor een primeur in Utrecht. Niet eerder werd er een riool gereinigd met behulp van een volledig elektrische unit; zowel voertuig als pompunit zijn namelijk100% elektrisch. De pomp wordt aangedreven door een 19kw elektromotor die wordt gevoed door een Lithium batterijpakket. Met het realiseren van deze duurzame oplossing binnen de riooltechniek breekt er ook voor deze branche een nieuw tijdperk aan.

Elektromotor breed inzetbaar

Met de aanvraag voor dit project ging Iman Padmos Sr., CEO van Imansson Products, deze uitdaging aan. Alhoewel de focus van Imansson Products voornamelijk op maritieme doeleinden ligt, laat deze elektrische toepassing zien dat elektromotoren inzetbaar zijn in een breed veld van applicaties. Zo zijn de motoren uiteindelijk beschikbaar voor iedereen die zich focust op duurzaamheid in combinatie met de juiste prijs-kwaliteit verhouding.

“Stroom is stroom, kracht is kracht, het moet wel vreemd lopen wanneer deze stelling niet voor alle vormen van techniek gebruikt kan worden. Het is leuk om te ervaren dat maritieme kennis gebruikt kan worden bij industriële toepassingen.” Aldus Iman Sr.

De, van Duitse afkomst, 100% elektrische asynchroon motoren (eP-series) zijn verkrijgbaar in 19, 20, 35, 42 of 72kW en zijn naast een Current Control Unit (CCU) en de Lithium batterijen onderdeel van het Imansson Products assortiment.

Voor meer informatie over de motoren of producten van Imansson kunt u kijken op www.imansson.com of kunt u contact opnemen via info@imansson.com

Back To Top