skip to Main Content
Imansson Producs, Elektrisch Varen, Iman Jr., Padmos, Brouwershaven, Brouw, Iman

‘Jong in Brouw’ met Iman Jr.

Bron: ’t Brouwsel

“Dat ik daadwerkelijk die tweede kans krijg, is voor mij alleen maar een extra motivatie om het te laten slagen.”

Hij heeft het allemaal in huis, is jong, gedreven, positief ingesteld, is een (eigen)wijze creatieveling en beschikt over een goede dosis Zeeuwse nuchterheid: Iman Padmos Jr. In navolging op het stuk over Padmos Industrial & Marine Motors, het bedrijf van zijn ouders, uit de vorige editie van ’t Brouwsel, stellen we dit keer één van de jonge telgen van PADMOS aan u voor.

Iman woonde tot zijn 24e in Brouwershaven en groeide op in een ondernemersfamilie. Als jonge jongen maakte hij zijn huiswerk in het kantoor en was het bedrijf vaak het gespreksonderwerp in huis. Het ondernemen werd hem met de paplepel ingegoten en dat is niet het enige: “Doordat het kantoor aan huis zat, hadden wij goede computers en internet tot onze beschikking. Nu meer dan normaal voor kinderen, maar toen was dat nog een enorme luxe!”
Ondanks de luxe van een kantoor aan huis, leerde hij al vroeg dat niet alles komt aanwaaien. Op de dag dat hij 13 werd en het wettelijk toegestaan was, begon hij zelf met werken:“Ik wilde een eigen laptop. Deze kostte toen €800,-. Ik werkte de hele zomer en verdiende €900,- dus was mijn geld alweer grotendeels op. Een wijze les.”

Zijn eerste werkervaring binnen PADMOS kwam op 21-jarige leeftijd, maar bleek niet direct een gelukkig huwelijk. “Een samenkomst van gebeurtenissen”, noemt hij het zelf. Hij viel terug op zijn ‘oude liefde’ de horeca en greep o.a. zijn kans bij hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse. Hij werd op 23-jarige leeftijd teamleider van restaurant en bar. Een aantal jaren later vervolgde hij zijn loopbaan bij een marketingbureau in de zorg. Met alle ‘bagage’ die hij gaandeweg verzamelde begon het ondernemen toch weer te kriebelen. Er volgde een gesprek met zijn ouders en op dat moment waren er mogelijkheden binnen het bedrijf: “Dat iets de eerste keer niet lukt, wil niet gelijk zeggen dat het geen tweede kans verdiend. Dat ik daadwerkelijk die tweede kans krijg, is voor mij alleen maar een extra motivatie om het te laten slagen.”

Naast het werk bij PADMOS heeft hij zelf nog een onderneming waarmee hij kleinere ondernemers of sportclubs helpt met het verzorgen van o.a. social media of eenvoudige grafische ontwerpen. Ondanks zijn droom om nog meer te doen als ondernemer, focust hij zich nu voornamelijk op PADMOS: “Er staat een bedrijf wat al jaren internationaal meedraait op de industriële en maritieme markt. Wat mij betreft komen daar nog heel wat jaren bij.”  Bang dat het hem te druk word, is Iman niet: “Ik hou wel van een gestructureerde chaos in m’n hoofd. Het houd mij lekker creatief”, grinnikt hij.

Een leuk weetje over Iman Jr.; hij viert zijn verjaardag ‘slechts’ één keer in de 4 jaar. “Tegenwoordig ben ik bewuster bezig met wat ik nu heb in plaats van alleen maar met wat ik nog wil bereiken. Dit geeft rust en meer voldoening. Ik wil niet van jaar naar jaar leven om vervolgens te zeggen: ‘yes, weer een jaar’. Die 4 jaar is toevallig zo ontstaan, maar vind ik het nu een mooie periode om te bekijken wat ik bereikt heb. ;]”

Back To Top