skip to Main Content

STEYR MOTORS

STEYR MOTORS GmbH is als telg van het vroegere Steyr-Daimler-Puch conglomeraat specialist in de ontwikkeling en productie van dieselmotoren. Decennia lange ervaringen in engineering en productie van dieselmotoren voor verschillende commerciële en militaire toepassingen resulteerden in de ontwikkeling van de STEYR M1 (‘mono-block’) motorenfamilie. De producten zijn exceptioneel voor wat betreft operationele veiligheid, bescherming van het milieu, vermogens consistentie en kosten effectiviteit. Goed opgeleide experts in engineering, kwaliteitscontrole en productie staan garant voor een hoge klanttevredenheid en het wereldwijd succes met de producten van STEYR MOTORS.

Exclusief importeur voor de Benelux

Padmos IMM is exclusief importeur voor de producten van STEYR MOTORS voor de Benelux. Met up-to-date motoren, onderdelen en toepassingen kennis, een ruim en veelal toereikende voorraad en de samenwerking met getrainde en gedreven dealers wordt in het territorium maar ook daarbuiten internationale service verleend .

TOEPASSINGEN

De Steyr Motors marine motoren zijn expliciet ontworpen en ontwikkeld voor maritieme toepassingen, dit met de focus op maritieme eisen en verwachtingspatroon van de gebruiker . Er wordt hoog ingezet op de duurzaamheid, betrouwbaarheid en operationele zekerheid van de motor. De compactheid en gunstige vermogen-gewichtsverhouding maken Steyr Motors motoren zeer aantrekkelijk voor zowel commerciële als pleziervaart toepassingen.

De motoren worden gebruikt als voortstuwingsbron maar ook als generator of power-pack, in zowel vaartuigen als ook in voertuigen. Van reddings- en werkboten tot zeiljachten.

Fast Rescue Boats / Lifeboats

Rampzalige ontwikkelingen in de zeevaart brachten regels met zich mee waardoor zgn. Fast Rescue Boats (FRB) verplicht werden gesteld. Voor deze snelle vaartuigen werden lichte motoren met hoge vermogens en specifieke eigenschappen geëist waaraan Steyr Motors uitermate voldoet. De door STEYR aangedreven FRB’s vinden sindsdien hun weg naar olieplatforms, cruise schepen, tankers, ferry’s en andere beroepsmatig gebruikte schepen.

Zeil- en motorjachten

Comfort is niet beperkt tot bedieningsgemak maar wordt mede bepaald door ‘rustgevende’ bijkomstigheden. De rustige loop, het rillingsvrij draaien in combinatie met het geringe eigen gewicht en beperkte afmetingen is voor veel zeiljacht eigenaren een reden om voor Steyr Motors te kiezen. De veel geprezen en unieke Geïntegreerde Vliegwiel Generator (IFG) is een van de opties welke bij de pleziervaart veel nut oplevert vanwege de grote en stabiele stroomopwekking als voeding voor de vele accessoires.

Commercieel

De robuuste bouw en daarbij het solide inspuitsysteem maakt de motor minder gevoelig voor zgn. “off the road” brandstoffen. Bij beroepsmatig gebruikte schepen komt het voor dat de brandstofspecificaties niet overeen komen met EN590 waar gevoelige systemen niet bestand tegen zijn. Steyr Motors heeft als leverancier van ‘multi fuel’ brandstofsystemen door duurzaamheid een plaats in de beroepsvaart verworven.

Voertuigen

‘Multi fuel’ in combinatie met het solide mono-block concept blijkt uitermate toereikend voor het gebruik in speciale voertuigen zoals deze bij het leger worden gebruikt. Veel wielvoertuigen (jeeps) maar ook rupsvoertuigen worden inmiddels uitgerust met een Steyr Motors motor waarbij de basis identiek is aan die van de scheepsmotor. In Nederland worden de motoren van Steyr Motors

KNRM

De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. Vertrouwen hierbij is cruciaal, dus ook het vertrouwen in de Steyr motoren die zorgen voor de aandrijving van de reddingsboten in de Nikolaas klasse.

Baggerindustrie

Ook in uitzonderlijke toepassingen waarbij permanent vermogen wordt gevraagd worden Steyr motoren ingezet, zoals bijvoorbeeld in de baggerindustrie. Pruim Baggerwerken is zo een bedrijf  gespecialiseerd in kleinschalige bagger- projecten zoals vijvers, sloten, slotgrachten en beken. Pruim Baggerwerken maakt hierbij gebruik van baggerpontons voorzien van Steyr Motors aangedreven pompen, die over de weg transporteerbaar zijn. Hiermee wordt zowel in Nederland alsook in de omliggende landen baggerservice verleend.

Aggregaat

Steyr Motors producten beschikken over een motorkarakteristiek dat perfect aansluit bij het gebruik als aggregaat. Dit aggregaat kan een zgn. hydro-pack of een generator zijn waarbij de eerste hydraulisch vermogen en de ander stroom genereerd. Hierbij worden de motoren als variable speed aggregaat gebruikt waarbij het toerental en krachtontwikkeling zich aanpast aan het gevraagde vermogen. Hierdoor wordt de motor optimaal gebruikt waardoor minder milieu belastende  uitlaat gassen vrijkomen en de unit

Hybride

Stroom is een schone manier voor mobiliteit, de energie voorraad  is echter – nog steeds – beperkt door de batterijen waardoor lange vaartrajecten of hoge snelheden gelimiteerd zijn. Het parallel hybride  systeem van Steyr Motors biedt hier een oplossing doordat zowel elektromotor als dieselmotor met de schroefas verbonden zijn.  De Steyr Motors Hybride maakt elektrische voortstuwing mogelijk terwijl de dieselmotor een redundante functie heeft. De dieselmotor wordt ingeschakeld wanneer er veel vermogen gevraagd wordt of als generator moet dienen om de batterij weer op te laden.

Back To Top